Aviso
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/363
caarenderues

Miodesòpsies i Fotòpsies

Miodesopsias, moscas volantes Miodesopsias, moscas volantes
"Veig mosques volant i llamps de llum en el meu ull". Aquesta és una situació freqüent i cal una visita d'un oftalmòleg perquè, tot i que generalment no associa patologia, en alguns casos pot ser el primer símptoma d'una malaltia ocular greu.

Miodesòpsies, mosques volants en el camp de visió


Què són les miodesòpsies?

Es coneixen com a mosques volants i consisteixen en l'aparició en el camp de visió de punts, núvols o teranyines que es mouen lliurement pel camp visual i són més evidents en mirar una superfície clara i brillant. Les miodesòpsies generalment no requereixen tractament i la majoria dels pacients no les veuen habitualment i no treuen visió.En alguns pacients aquests punts són més intensos i són deguts a hemorràgies dins del gel vitri i requereixen un estudi complet per conèixer la causa de la sagnia.

Què són les fotòpsies?

Consisteixen en la visió d'espurnes o ràfegues de llum, generalment en un ull, que poden persistir fins i tot amb l'ull tancat. Les fotòpsies generalment desapareixen al cap d'un temps.

Per què apareixen les miodesòpsies i les fotòpsies?

El vitri és un gel transparent que omple l'ull i està unit a la retina. En alguns pacients es produeix una separació entre el vitri i la retina i el pacient pot experimentar fotòpsies i/o miodesòpsies. De vegades el vitri perd la seva transparència per pèrdua del seu contingut líquid i poden aparèixer miodesòpsies sense que es produeixi una separació entre el vitri i la retina. En algunes inflamacions de l'ull es poden produir fotòpsies i més freqüentment miodesòpsies.

Què he de fer si veig mosques volants o ràfegues de llum?

Si les miodesòpsies o fotòpsies són d'aparició recent és necessària una visita oftalmològica d'urgència en la qual s'ha d'estudiar la visió del pacient i, sobretot valorar l'estat del fons d'ull amb dilatació pupil·lar, ja que aquests símptomes poden aparèixer en cas de ruptura retiniana i despreniment de retina. En cas de veure miodesòpsies des de fa mesos o anys és interessant sol·licitar una visita oftalmològica i comentar-ho amb el metge oftalmòleg.

Quin tractament m'oferiran per als meus miodesòpsies?

La majoria de les vegades no hi ha un tractament per a les mosques volants, tanmateix si en l'estudi del fons d'ull es diagnostica un forat a la retina o una zona de risc possiblement es realitzarà un tractament amb fotocoagulació làser per segellar l'esquinç i prevenir l'aparició d'un despreniment de retina. Hi ha alguns fàrmacs que podrien reduir el tamany de les miodesòpsies tot i que la seva eficàcia no està clínicament demostrada.

Una vegada m'ha visitat l'oftalmòleg, he de fer alguna cosa més?

Com ja hem explicat les miodesòpsies mai no desapareixen. Després de la revisió per l'oftalmòleg si no es troba patologia a la retina, habitualment se sol fer un nou control al cap de diverses setmanes. Habitualment el metge l'orientarà sobre els símptomes d'alarma: si vostè nota que augmenten les fotòpsies o les miodesòpsies o bé deixa de veure una part del camp visual, com si tingués una cortina, llavors ha d'acudir de nou a urgències.

Qui pot tractar-me les lesions retininanes?

Dr. J. Català Mora; Dra. E. CobosDr. J GiraltDr. O. Pujol GoytaDr. M. Rubio Caso

Teléfon Telèfon 

932375492
Whatsapp WhatsApp 

608502869
Twitter

 @oftalpilar
Facebook

Oftalpilar
email

 Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.    

 

Galería de imágenes

{gallery}363{/gallery}

Log in