caarenderues

Hipermetropia pediàtrica

Els ulls hipermetrops no enfoquen bé els objectes propers, fent que es vegi borrós d’aprop a l’edat adulta. La hipermetropia afecta a un 10 % de la població adulta. Habitualment la hipermetropia està present des del naixement perquè els ulls són petits.

Definició:
Els ulls hipermetrops no enfoquen bé els objectes propers, fent que es vegi borrós d’aprop a l’edat adulta. La hipermetropia afecta a un 10 % de la població adulta. Habitualment la hipermetropia està present des del naixement perquè els ulls són petits. A mida que els ulls creixen i acaba el seu desenvolupament desapareix la hipermetropia.

Símptomes:
Degut a la elasticitat dels ulls dels infants, hi ha casos en els que la hipermetropia pot passar inadvertida en els reconeixements escolars rutinaris. Els nens tenen una gran capacitat d’acomodació i habitualment no veuen borrós tot i ser hipermetrops.

Quan la hipermetropia és moderada l’excés d’acomodació pot provocar una desviació dels ulls cap a dintre (endotropia) o bé que presentin astenopia (mal de caps per la tarda, ulls vermells quan realitzen un esforç visual,...).

Exploració:
Agudesa visual a distància i en visió propera en els casos que sigui possible.

Examen de refracció per determinar la correcta graduació sempre mitjançant gotes que paralitzen l’acomodació (Col·liri Cicloplègic o Atropina). La hipermetropia es medeix en diòptries positives.

Valoració dels muscles que mouen els ulls.

Examen amb làmpara de fenedura per valorar les estructures anteriors i posteriors de l’ull si el pacient col·labora.

Tractament:
Molts nens amb hipermetropia hi veuen bé i molts cops no es queixen. S’aconsella realitzar una exploració oftalmològica completa a tots els nens entre tres i quatre anys d’edat per descartar una hipermetropia que necessiti correcció òptica (ulleres) abans de que comencin a tenir problemes amb la lectura o desenvolupin un estrabisme.

La hipermetropia fisiològica del nen no precisa correcció òptica excepte en els casos en que el nen presenti astenopia o estrabisme. Quan la hipermetropia és superior a l’esperada per l’edat del pacient es poden receptar ulleres tot i que el pacient no presenti símptomes.

Especialista que em pot tractar:


Teléfon Telèfon 

932375492
Whatsapp WhatsApp 

608502869
Twitter

 @oftalpilar
Facebook

Oftalpilar
email

 Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.    

Log in