Catalan Arabic English German Russian Spanish

Oftalmòlegs recomanen l'ús d'ulleres de sol en nens

Nen amb ulleres de sol Nen amb ulleres de sol
Un estudi realitzat per l'equip del professor Dinesh Selva, de l'Institut d'Oftalmologia del Sud d'Austràlia recomana l'ús d'ulleres de sol que filtrin la radiació ultravioleta entre els escolars de països amb moltes hores de sol a l'any com Austràlia, Espanya, Grècia o Itàlia.

Segons els responsables de l'investigació poca gent entén que l'exposició al sol pot causar malalties com queratitis, cataractes o càncer de pell a la zona de les parpelles. Per això aconsellen l'ús d'ulleres que cobreixin bé tota la zona que envolta els ulls.
En aquest sentit el professor Selva afirma que la parpella inferior és una àrea molt sensible i freqüent com a origen del càncer de pell i s'estima que al voltant del 10% dels càncers de pell, cap i cara es produeixen prop dels ulls.

La visita periòdica a l'oftalmòleg per valorar la visió i l'estat dels ulls i de la pell al seu voltant és la millor manera de protegir-nos contre les radiacions solars nocives i les seves greus conseqüències. Especialment els nens més petits han d'estar sempre protegits a sa platja i montanya amb ulleres de sol adequades que cobreixin també tota la zona de les parpelles.

Log in