Catalan Arabic English German Russian Spanish

A l'estiu...protegeixes suficientment els teus ulls? Destacado

  • Visto 440 veces

L’estiu és una època fantàstica: mar, sol, festes…. Però des del punt de vista oftalmològic sol ser el període en què els ulls pateixen més.  Això és degut a varis factors: la intensitat dels rajos UV, l’aire condicionat, els banys a piscines i al mar, la sequedat ambiental… És fonamental doncs conèixer com podem prevenir problemes de salut ocular, freqüents en aquesta època de l’any.

Les mesures que hauries d’adoptar en aquesta època per cuidar la teva visió són tan simples com eficaces, coneix-les!


El sol i els ulls

Protegir la nostra pell del sol és un fet que tenim molt interioritzat, sortim a la platja amb la crema solar però sovint ens oblidem de protegir els nostres ulls de manera adequada. A nivell de salut és tant important posar-se la crema com utilitzar bones ulleres de sol.

El sol afecte de forma significativa els ulls, i ho fa de manera acumulativa. És a dir, quan més temps hi estiguem sense protecció majors seran les conseqüències: acceleració de la formació de cataractes o degeneració macular, desenvolupament de conjuntivitis, malalties de superfícies oculars, etc.

És bàsic doncs cuidar als nostres ulls a través d’ulleres homologades i certificades, eviteu ulleres de mala qualitat, que fins i tot podrien ser encara més perjudicials que no portar-ne.


Els banys i els ulls

Submergir-nos a l’aigua sense protecció també pot afectar als nostres ulls. Les aigües contenen substàncies nocives:  productes químics, gèrmens, etc. que ens poden provocar infeccions i irritacions oculars. Convé dons submergir-se amb protecció, amb ulleres i evitant les lents de contacte durant el bany.


La sequedat ambiental i els ulls

L’estiu també està associat a la sequedat ambiental, accentuada amb l’ús d’aires condicionats. La millor solució contra la sequedat produïda per l’aire condicionat passa per utilitzar l’aire amb moderació, no enfocar directament el flux d’aire als ulls i  utilitzar llàgrimes artificials sense conservants sempre que sigui necessari.


 MOLT BON ESTIU !!!

Log in